HORRORPOPS - LIVE AT THE WILTERN

Artiest info
Website
facebook

Label: Cleopatra
info:MVDEntertainment Group

 

Voor wie eind jaren '90 en begin jaren 2000 in de tienerleeftijd kwam, werden punkbands niet veel cooler dan de HorrorPops, een band die werd opgericht in 1996 in Kopenhagen. Door elementen van psychobilly, punk, surf, ska en zelfs new wave samen te smelten in één aanstekelijk rauw geluid, wist de Deense band met gemak fans over de hele wereld te vergaren.

Bestaande uit drummer Henrik "Niedermeier" Stendahl, lead zangeres / bassiste Patricia Day en gitariste Kim "Nekroman" Gaarde, toerde de band veel gedurende deze periode. Bekend om hun ongelooflijk energieke podium aanwezigheid, begeleiden de HorrorPops hun energieke geluid vaak met theatrale garderobe keuzes, Go-Go dansers en natuurlijk, Day's iconische staande bas die net zo goed het officieuze vierde lid van de band kan zijn.

Nadat ze in 2003 werden getekend bij Hellcat/Epitaph Records alleen al vanwege de kracht van hun demo tape, bracht de band drie goed ontvangen albums uit in 4 jaar. Ze speelden honderden shows en werden een bekende verschijning op het Warped Tour rooster. Door hun populariteit en sterke fanbase, kwam het voor velen als een subtiele schok toen de band hun in 2008 uitgebrachte "Kiss Kiss Kill Kill" simpelweg nooit meer opvolgde met een nieuw album.

Hoewel Nekroman nog steeds op het podium te vinden was met zijn band the Nekromantix, leek het erop dat de HorrorPops zich stilletjes hadden teruggetrokken als band. Echter, alles veranderde toen de band aankondigde dat ze weer bij elkaar zouden komen voor een korte reeks shows in het begin van 2020, met als gevolg steeds weer uitverkochte zalen.

Om de magie in deze voor de band, historische periode, vast te leggen besloten de Horrorpops om van deze gelegenheid gebruik te maken om hun allereerste livealbum "Live at the Wiltern" uit te brengen. Gefilmd en opgenomen in het begin van 2020 in The Wiltern in Los Angeles, bevat deze release 19 tracks van klassieke HorrorPops songs en bij het zien en horen van deze hits is meteen duidelijk dat de vraag naar de HorrorPops terugkeer zeer groot was.

"Live At The Wiltern" is dan ook hun 9 jaar langverwachte terugkeer op het podium en horen we een heerlijke mix van hun meest geliefde nummers, waaronder "Walk Like A Zombie", "Miss Take" en "Psychobitches Outta Hell". Welcome back HorrorPops!